Logo
Logo
Deel dit op: b a c

In april start weer de zomeravondcompetitie. Je kunt je opgeven tot en met 15 maart. 
Je speelt een uur op woensdag- of vrijdagavond. De eindstand is dan bepalend. Zie voor meer het onderstaande reglement. 
Via deze link kan jij je ook opgeven met je team. 
TIP 1: Als je behalve je lessen eens een aantal keren een wedstrijd wilt spelen, doe je een leuke ervaring op.
TIP 2: Je ontmoet altijd weer nieuwe mensen.
TIP 3: Je ervaart hoe gezellig onze tennisvereniging is.

Geef op of je mee doet als team Dames dubbel, Heren dubbel of Mix dubbel.
Geef aan: Sterktste, Sterkere, Minder sterke of Minst sterke poule.
Geef aan: of je begin van de avond- of later op de avond wilt spelen.
Bij de indeling proberen we hiermee zoveel mogelijk rekening te houden.

Tot de ZAC, Hannie Mansens 
Wat is de  zomer- en winteravondcompetitie (ZAC en WAC)
De ZAC en de WAC zijn twee interne dubbelcompetities voor senioren van TC Bargeres. De ZAC wordt gedurende het zomerseizoen gespeeld, van april t/m september. De WAC wordt gedurende het winterseizoen gespeeld, van november t/m maart. Alle senioren kunnen meedoen. Je geeft je als team van 2 of 3 personen op en dan speel je 7 tot 10 wedstrijden. Er wordt gespeeld in de categoriën herendubbel, damesdubbel en mixdubbel. Bij de indeling houden we waar mogelijk rekening met de speelsterkte en wensen van de deelnemers.
Het reglement van de ZAC en WAC staat elders op deze pagina.

Wat als je een keer niet kunt?
De voorkeur heeft om de wedstrijd dan met een invaller te spelen op het vastgestelde moment. Als dat niet lukt, kun je met je tegenstanders een ander tijdstip afspreken.

Enquete
In de zomer van 2014-2015 zomer hebben we de ZAC wat anders gedaan dan andere jaren. We hebben daarna de leden in een enquête gevraagd hoe dat bevallen is. Naar aanleiding van de enquête hebben we tot een paar aanpassingen besloten.
  1. De WAC en ZAC worden gepland op vrijdag- en woensdagavond en, bij grote inschrijving, ook op maandagavond.
  2. Op zondagavond zal de mogelijkheid geboden worden om wedstrijden in te halen.
  3. We gaan weer 1 uur spelen.
  4. We blijven doortellen, we gaan geen sets spelen.
Interne link

Reglement zomer- en winteravondcompetitie (ZAC en WAC)
1. Bardienst
Deelnemers zullen worden opgesteld voor het draaien van bardiensten tijdens de WAC/ZAC.
2. Schema
Elke poule speelt een halve competitie. Dat wil zeggen dat elk koppel 1x tegen elk andere koppel uit dezelfde poule speelt. Kleine poules (6 of minder koppels) spelen een hele competitie.
3. Poule indeling
De teams worden op volgorde gezet van voorkeur voor 'sterkste poule' naar 'minst sterke poule'. De teams die als voorkeur 'sterkste poule' hebben opgegeven komen in principe in een hogere poule dan de teams die als voorkeur respectievelijk 'sterkere', 'minder sterke' en 'minst sterke'. Omdat dit niet altijd leidt tot een poules van een juiste grootte, moeten poules samengevoegd worden. De teams die in actuele rating hoger staan worden dan bij de relatief sterkere poule ingedeeld en de teams die qua actuele rating lager staan worden in een relatief minder sterke poule ingedeeld.
4. Punten
U speelt om de meeste gewonnen games. Wie binnen de speeltijd de meeste games heeft gewonnen, wint de partij en krijgt 3 punten. De verliezende partij krijgt 1 punt. Bij een gelijke eindstand of bij slechts 1 game verschil, krijgen beide partijen 2 punten. We spelen dus geen sets. De winnaar geeft de stand door via de website (als dat niet lukt, kan het ook per mail naar zwac@tcbargeres.nl; vermeld hierbij dan het wedstrijdnummer, de uitslag en de deelnemers).
Als deelnemers niet op komen dagen, vul dan de stand 6-0 in voor het koppel dat wel is komen opdagen. Als de wedstrijd op een later moment alsnog gespeeld wordt, kun je de stand aanpassen naar de werkelijke uitslag.
5. Tijd
De wedstrijden worden gespeeld op woensdag en vrijdag en eventueel op maandag. Elke wedstrijd duurt 1 uur. Hou zelf de tijd in de gaten. De grote klok op het park is daarbij bepalend.
6. Inhalen of invallen
Als één van de spelers verhinderd is, moet er een invaller van vergelijkbare speelsterkte gezocht worden bv. een speler uit je eigen poule. Als een wedstrijd niet gespeeld kan worden op het vastgestelde moment, neem dan contact op met de tegenstanders en plan samen een nieuwe datum.
7. Niet gespeelde wedstrijden
Als een wedstrijd niet gespeeld wordt voor het einde van het toernooi, dan krijgen beide koppels nul punten voor die wedstrijd. 
8. Finales
Aan het eind van de competitie wordt er een finale gespeeld tussen de nummer 1 en 2 van de poule. Dit geldt voor alle categorien en alle finales worden op dezelfde avond gespeeld, dit als feestelijke afsluiting. Na afloop worden de prijzen uitgereikt en wordt het misschien nog laat...

9. Deelname in meerdere categorieën
Het is niet toegestaan in meerdere categorieën deel te nemen.
10. Gereserveerde banen
Er worden geen banen gereserveerd voor de WAC of de ZAC. Deelnemers zullen zelf moeten afhangen.
11. Algemeen
Daar waar dit reglement niet volledig is, onduidelijk is of vragen oproept, beslist de toernooileider


Geplaatst door: Jeroen Brens